Életünk a víz

 

HEVES MEGYEI VÍZMŰ ZRT.

 

Elektronikus számla és iCsekk fizetési mód tájékoztató

Tisztelt Felhasználó!

Társaságunk 2017. szeptember 1-től elérhetővé teszi ügyfelei számára az elektronikus számla formátumot, melynek előállítása és kézbesítése jóval kevésbé terheli meg a környezetet. Ugyanekkortól elérhetővé tesszük az iCsekk program használatát, mely a számlán feltüntetett QR-kód használatával megkönnyíti a fizetést.

I. Regisztráció

Az elektronikus számla igénylése regisztrációhoz kötött, melyet megtehet honlapunk jobb szélén látható piros mezőre kattintva vagy ügyfélszolgálatainkon személyesen. A regisztráció után munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot és mind a lakossági, mind a közületi felhasználóink esetében szükség lesz egy visszaigazolásra. Közületek esetében egy egyszerű nyilatkozat kitöltése is előfeltétel lesz.

II. Fizetési módok változása

Az elektronikus számlák kifizetésénél nem választható a postai csekkes fizetési mód. Amennyiben Önök eddig csekkes fizetési móddal teljesítették a számláik befizetését, a számla formátum váltás miatt, a fizetési módját átállítjuk átutalásra. Azonban ön természetesen fizethet átutalás mellett az iCsekk okostelefonos alkalmazáson keresztül, illetve a bankjuknak adott csoportos beszedési (CSBM) megbízással is.

A számla egyedi átutalással történő kiegyenlítése esetén kérjük, hogy a megjelölt fizetési határidő előtt minimum 1 munkanappal, iCsekk-en keresztüli fizetés esetén kérjük, hogy a megjelölt fizetési határidő előtt minimum 2 munkanappal indítsa el a számla rendezését. Erre azért van szükség, hogy a kiegyenlítendő összeg a számlán feltüntetett fizetési határidőre biztosan megérkezzen Társaságunkhoz. Átutalásnál, kérjük a közlemény rovatban tüntesse fel a számlaszámot.

III. iCsekk alkalmazás

Az iCsekkel egyszerűen, gyorsan és kényelmesen fizetheti ki számláit. Nincs szüksége másra, mint egy Android vagy iPhone okostelefonra és a számlán található QR kódra.
A program használatáról bővebben a www.icsekk.hu oldalon tájékozódhat, a szükséges alkalmazást pedig az alábbi linkekre kattintva telepítheti:

Apple Store Google Play

IV. Az elektronikus számla megnyitása

Az email-ben megkapott, pdf típusú elektronikus számla megnyitásához Adobe Acrobat Reader 7.0 vagy annál magasabb verziószámú alkalmazás szükséges, amely a http://get.adobe.com/reader/ weboldalról ingyenesen tölthető le.

Amennyiben az elektronikus aláírások hitelességét ellenőrizni kívánja, úgy az Adobe Acrobat Readert telepítés után állítsa át a normál tanúsítvány kezelésére az alábbi menüpontban: Szerkesztés > Beállítások > Biztonság > Speciális beállítások gomb > Windows integráció fül
Az itt látható összes opció bejelölése és a PDF dokumentum megnyitása után, a bal oldalon megjelenő Aláírások fülön láthatja az aláírás tényét, az aláíró megnevezését és az aláírás időpontját.

Szechenyi 2020

Keresés

MAVIZ közlemény

maviz közlemény

eSzámla regisztráció

Vízmérőállás bejelentése

Szolgáltatási területünk

Fagyveszély

Csatorna használati illemtan

Uj Szechenyi Terv

Magyarorszag Megujul